SMACK it Blog
Dit moet je weten over de veiligheid van jouw wachtwoorden
 • Home
 • Blog
 • Dit moet je weten over de veiligheid van jouw wachtwoorden

Dit moet je weten over de veiligheid van jouw wachtwoorden

Blog geschreven door Pieter op 27 januari

Wachtwoorden zijn een belangrijk onderdeel van onze online veiligheid en privéleven. Helaas worden veel mensen geconfronteerd met gegevensbreuken en hacking pogingen, vaak als gevolg van slecht gekozen wachtwoorden. Hieronder volgt een uitgebreid artikel over hoe je het beste wachtwoorden op internet kunt gebruiken en welke gevaren er zijn.

Een van de grootste gevaren van wachtwoorden is dat mensen vaak dezelfde wachtwoorden gebruiken voor meerdere accounts. Dit betekent dat als een hacker toegang krijgt tot één van je accounts, ze toegang hebben tot al je andere accounts. Daarom is het belangrijk om unieke wachtwoorden te gebruiken voor elk account. Maar is dat nou wel zo makkelijk

Een andere manier om je wachtwoorden veiliger te maken is door de gebruik van twee-factor authenticatie (2FA). Dit is een extra stap naast het invoeren van je wachtwoord, zoals het ontvangen van een sms-bericht met een code of het gebruik van een authenticatie-app. Hierdoor is het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je account. Als deze mogelijkheid geboden wordt dan raad ik je aan die altijd te gebruiken. 

Dan zijn er zogenoemde Wachtwoordbeheer-apps, dat zijn tools die helpen bij het beheren en opslaan van wachtwoorden voor verschillende accounts. Ze kunnen de veiligheid van de gebruiker verbeteren door het creëren van sterk wachtwoorden, automatisch invullen van wachtwoorden en waarschuwingen voor mogelijk gecompromitteerde accounts. Bovendien kunt u met deze apps al uw wachtwoorden op een veilige manier opslaan, in plaats van dat u ze moet onthouden of opschrijven. Dit vermindert het risico dat iemand anders ze kan achterhalen.

Sommige wachtwoordbeheer-apps bieden extra functies, zoals het genereren van sterk wachtwoorden. Deze functie helpt de gebruiker om sterk wachtwoorden te creëren die moeilijk te kraken zijn en die uniek zijn voor elk account. Dit vermindert het risico van aanvallen waarbij wachtwoorden worden achterhaald door middel van woordenboek- of brute force-aanvallen.

Andere apps bieden automatisch invullen van wachtwoorden, waardoor de gebruiker geen wachtwoorden hoeft te onthouden of handmatig in te voeren. Dit vermindert het risico van fouten of onnodige vertragingen bij het inloggen.

Sommige apps bieden ook waarschuwingen voor mogelijk gecompromitteerde accounts. Dit helpt de gebruiker om snel op de hoogte te zijn van mogelijke inbraken en om actie te ondernemen om hun accounts te beschermen.

Over het algemeen kan het gebruik van een wachtwoordbeheer-app uw veiligheid verbeteren door het verminderen van het risico van wachtwoordgerelateerde aanvallen en het vergemakkelijken van het beheer van uw wachtwoorden. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat geen enkele app 100% veiligheid biedt en dat het uiteindelijk aan de gebruiker is om verantwoordelijkheid te nemen voor hun beveiliging.

Mijn top 10 lijstje aan wachtwoordapps zijn:

 1. LastPass
 2. 1Password
 3. Dashlane
 4. Keeper
 5. Bitwarden
 6. NordPass
 7. LogMeOnce
 8. RoboForm
 9. True Key
 10. Myki
Pieter Bos
Eigenaar SMACK it Creations

Deel dit artikel

Vorige Blog

Dit is wat elke content creator moet weten over Chat GPT

13 januari
Een van de grootste voordelen van Chat GPT is dat het een efficiënte manier biedt om teksten te genereren. In plaats van uren te besteden aan het schrijven van een artikel of blogpost, kunnen content creators gebruik maken van Chat GPT om snel een tekst te genereren die aansluit bij hun onderwerp of niche. Dit kan hen veel tijd besparen, waardoor ze zich kunnen concentreren op andere aspecten van hun werk. Daarnaast kan Chat GPT ook worden gebruikt om teksten te vertalen, wat kan helpen bij ...

Testimonials & Google Reviews

23 maart

Fieke Houweling

De samenwerking tussen Sawadee Reizen en SMACK it is als zeer prettig ervaren. Kennis van zaken, altijd bereikbaar voor vragen en opmerkingen en een prettige samenwerking met Pieter Bos. Als Sawadee Reizen zouden wij dan ook ieder aanraden om te kiezen voor een samenwerking met Smack it Creations.
Review Ingrid van Ophem
17 mei

Ingrid van Ophem

Heel tevreden met de website en het logo dat Smack it Creations voor mij heeft gemaakt. Ze denken mee, vinden oplossingen en werken snel. Heel prettig om mee samen te werken. Een aanrader wanneer je een logo of een website nodig hebt.
Review Dimitri Hoek
21 oktober

Dimitri Hoek

Fijne samenwerking, altijd bereikbaar, snelle oplossingen en een prachtige nieuwe website! Pieter heeft hem zo ingericht dat hij erg gebruiksvriendelijk is en de juiste boodschap aan bezoekers geeft.
Review Steffen van der Pol
01 augustus

Steffen van der Pol

Het grote voordeel voor mij was, Smackit denkt mee en ontzorgd. Heb voorheen wel eens aanbieders gehad die precies deden wat ik zei. Dat klinkt goed, maar je hebt er eigenlijk niks aan. Ik wil namelijk dat iemand meedenkt, adviseert en daar waar nodig opbouwende kritiek durft te leveren. Ik wil bigger, better & stronger! Smackit voldoet ruim aan deze behoefte. Daarnaast weet Smackit mij regelmatig te verrassen met innovatieve ideeën en/of concepten. Het enthousiasme van Smackit is aanstekelijk.
1 december

Darryl Verbond

Pieter is een vindingrijk en supercreatief persoon. Vooral op het gebied van vormgeving levert hij fantastisch werk van hoge kwaliteit.
17 januari

Bastiaan Govers

SMACK it belooft, levert en presteert. Nee is geen antwoord, geen uitdaging is te groot. Ontzorgen is een kunst, Pieter beheerst dit als geen ander.
4 januari

Coline Elbertsen

SMACK it CREATIONS heeft voor ons het crowdfundplatform www.talentboek.nl ontwikkeld. Pieter denkt in het hele proces mee over de mogelijkheden en doet dit vol enthousiasme. Het resultaat is een mooie en goed functionerende website die in een jaar flink qua bezoekers, talenten en donaties gegroeid is! Iets dat mede gerealiseerd is door het werk van SMACK it CREATIONS.
Review M.J. Kosterink
24 november

M.J. Kosterink

Aan een half woord had Pieter genoeg om te snappen hoe hij mijn ideeën kon vertalen voor een boost van mijn branding.
20 augustus

Joshua Agteres

Al jaren een prettige samenwerking met SMACK it CREATIONS. Pieter is open, hartelijk en denkt mee waar nodig!
Review Mylene Duijvestein
13 februari

Mylene Duijvestein

geweldig. professioneel. snel. en vriendelijk. Een aanrader!
Review Ingmar Dekker
16 augustus

Ingmar Dekker

SmackIT heeft ons visitekaartje herontworpen en af laten drukken. Heel mooi resultaat en fijn contact.
1 Augustus

Mark van der Jagt

Zelden kom ik iemand tegen die mij zo goed begrijpt, weet wat ik wil en wat daar voor moet gebeuren. Samen hebben we al vele dromen waar mogen maken.
14 april

Mylene Duivesteijn

In vier woorden: Geweldig professioneel snel en vriendelijk. Een aanrader!
17 november

Ingrid van Ophem

SMACK it CREATIONS heeft mijn wensen vertaalt in een mooie en duidelijke website en een pakkend logo. Door mee te denken, aan te vullen en bij te sturen heeft SMACK it CREATIONS er voor gezorgd dat we een professionele uitstraling en een makkelijke toegankelijke website voor mijn klanten hebben gecreëerd.
Review Sietse Dorland
24 november

Sietse Dorland

1 Augustus

Annemarie Kramer

Naast zijn expertise beschikt Pieter ook over een gezonde dosis humor (inclusief zelfspot) én engelengeduld. Bij Pieter gaat het niet om uurtje factuurtje, maar om een goed product neerzetten voor de klant. Hij denkt proactief mee en is niet bang tegengas te geven wanneer nodig.
Review Hans Bödecker
04 december

Hans Bödecker

Ik heb Pieter ervaren als een zeer prettig persoon om mee samen te werken en zeer kundig op zijn vakgebied. Ik hoop in de toekomst weer met hem te mogen werken. Bedankt Pieter :-)
Review Joshua Agteres
23 augustus

Joshua Agteres

Al jaren een prettige samenwerking met Smack iT Creations. Pieter is open, hartelijk en denkt mee waar nodig!
Logo smackitcreations
Westlander 63
2675 RM Honselersdijk
+31 6 555 432 41
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW: NL002066431B04

5.0 /5.0 ★ ★ ★ ★ ★ | Google Reviews

SMACK it® is a registered trademark of Pieter Bos filed at BBIE nr: # 0926825

© 2 0 2 3  S M A C K   i t   C R E A T I O N S   A l l   R i g h t s   R e s e r v e d