SMACK it Blog
Dit zijn de 50 beste gratis rechtenvrije foto aanbieders
 • Home
 • Blog
 • Dit zijn de 50 beste gratis rechtenvrije foto aanbieders

Dit zijn de 50 beste gratis rechtenvrije foto aanbieders

Blog geschreven door Pieter op 29 juli

Als je een website of blog hebt, weet je hoe belangrijk afbeeldingen kunnen zijn om de inhoud visueel aantrekkelijk te maken en de betrokkenheid van je publiek te verhogen. Bij SmackIt Creations begrijpen we dat afbeeldingen een krachtig hulpmiddel zijn om je boodschap over te brengen, maar we willen ook benadrukken hoe belangrijk het is om afbeeldingen op een verantwoorde manier te gebruiken.

Wanneer afbeeldingen worden gebruikt zonder toestemming of zonder de juiste credit, kan dit leiden tot auteursrechten schending. Dit kan grote boetes tot gevolg hebben en kan ook negatieve gevolgen hebben voor de reputatie van je merk. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je toestemming hebt om afbeeldingen te gebruiken voordat je ze op je website of blog plaatst.

Er zijn veel websites beschikbaar waar je gratis afbeeldingen kunt downloaden en gebruiken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over auteursrechten. Hier is onze top 50 lijst van de beste websites voor gratis afbeeldingen:

Op deze websites kun je gratis afbeeldingen downloaden en gebruiken voor je website of blog, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over auteursrechten. We raden wel aan om altijd de gebruiksvoorwaarden te lezen voordat je een afbeelding downloadt.

 1. Pixabay
 2. Pexels.com
 3. Freepik
 4. Photl.com
 5. Freeimages
 6. Flickr Creative Commons
 7. MorgueFile
 8. Freerangestock
 9. Unsplash
 10. Picjumbo
 11. Public Domain Pictures
 12. Freefoto
 13. Wikimedia commons
 14. Photorack
 15. New Old Stock
 16. Skitterphoto
 17. Graphic Burger
 18. Free Nature Stock
 19. IM Free
 20. Travel Coffee Book
 21. Photocollections
 22. We Function
 23. Dribble
 24. Photopin
 25. Jay Mantri
 26. Healthy Food Photos
 27. Startup stock photos
 28. Picography
 29. Little Visuals
 30. Superfamous
 31. Moveast
 32. Tookapic
 33. Dreamstime
 34. Iconfinder
 35. Freepixels
 36. Mayang’s Free Textures
 37. Pics 4 Learning
 38. Wikikids Beeldbank
 39. ClipartLord
 40. Fotalia
 41. Death to the Stockphoto
 42. Stockvault
 43. Flaticon
 44. Pixeden
 45. Unsplash
 46. Rijksstudio
 47. Unprofound
 48. OpenPhoto
 49. FreeMediaGoo

 

In samenvatting, afbeeldingen zijn een krachtig hulpmiddel om de inhoud van je website of blog visueel aantrekkelijk te maken en de betrokkenheid van je publiek te verhogen. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen op een verantwoorde manier gebruikt en dat je toestemming hebt om ze te gebruiken. Houd er rekening mee dat sommige websites specifieke gebruiksvoorwaarden hebben, zoals het vermelden van de bron of het niet gebruiken van de afbeelding voor commerciële doeleinden. Het is daarom belangrijk om de gebruiksvoorwaarden van elke website te lezen voordat u een afbeelding gebruikt.

Pieter Bos
Eigenaar SMACK it Creations

Deel dit artikel

Vorige Blog

K2 Upload Hack

16 april
if you really like to add this feature (like i did) open file: /administrator/ components/ com_k2/ controllers/ media.php search for: (around line 71) // Read only access for front-end. Full access for administration section. switch($attr) { case 'read' : return true; break; case 'write' : return ($mainframe->isSite()) ? false : true; break; case 'locked' : return ($mainframe->isSite()) ? true : false; break; case 'hidden' : return false; break; } } if ($mainframe->isAdmin()) {...

Testimonials & Google Reviews

1 Augustus

Annemarie Kramer

Naast zijn expertise beschikt Pieter ook over een gezonde dosis humor (inclusief zelfspot) én engelengeduld. Bij Pieter gaat het niet om uurtje factuurtje, maar om een goed product neerzetten voor de klant. Hij denkt proactief mee en is niet bang tegengas te geven wanneer nodig.
23 maart

Fieke Houweling

De samenwerking tussen Sawadee Reizen en SMACK it is als zeer prettig ervaren. Kennis van zaken, altijd bereikbaar voor vragen en opmerkingen en een prettige samenwerking met Pieter Bos. Als Sawadee Reizen zouden wij dan ook ieder aanraden om te kiezen voor een samenwerking met Smack it Creations.
1 Augustus

Mark van der Jagt

Zelden kom ik iemand tegen die mij zo goed begrijpt, weet wat ik wil en wat daar voor moet gebeuren. Samen hebben we al vele dromen waar mogen maken.
Review Sietse Dorland
24 november

Sietse Dorland

Review Ingrid van Ophem
17 mei

Ingrid van Ophem

Heel tevreden met de website en het logo dat Smack it Creations voor mij heeft gemaakt. Ze denken mee, vinden oplossingen en werken snel. Heel prettig om mee samen te werken. Een aanrader wanneer je een logo of een website nodig hebt.
Review M.J. Kosterink
24 november

M.J. Kosterink

Aan een half woord had Pieter genoeg om te snappen hoe hij mijn ideeën kon vertalen voor een boost van mijn branding.
Review Steffen van der Pol
01 augustus

Steffen van der Pol

Het grote voordeel voor mij was, Smackit denkt mee en ontzorgd. Heb voorheen wel eens aanbieders gehad die precies deden wat ik zei. Dat klinkt goed, maar je hebt er eigenlijk niks aan. Ik wil namelijk dat iemand meedenkt, adviseert en daar waar nodig opbouwende kritiek durft te leveren. Ik wil bigger, better & stronger! Smackit voldoet ruim aan deze behoefte. Daarnaast weet Smackit mij regelmatig te verrassen met innovatieve ideeën en/of concepten. Het enthousiasme van Smackit is aanstekelijk.
Review Ingmar Dekker
16 augustus

Ingmar Dekker

SmackIT heeft ons visitekaartje herontworpen en af laten drukken. Heel mooi resultaat en fijn contact.
17 januari

Bastiaan Govers

SMACK it belooft, levert en presteert. Nee is geen antwoord, geen uitdaging is te groot. Ontzorgen is een kunst, Pieter beheerst dit als geen ander.
14 april

Mylene Duivesteijn

In vier woorden: Geweldig professioneel snel en vriendelijk. Een aanrader!
Review Joshua Agteres
23 augustus

Joshua Agteres

Al jaren een prettige samenwerking met Smack iT Creations. Pieter is open, hartelijk en denkt mee waar nodig!
17 november

Ingrid van Ophem

SMACK it CREATIONS heeft mijn wensen vertaalt in een mooie en duidelijke website en een pakkend logo. Door mee te denken, aan te vullen en bij te sturen heeft SMACK it CREATIONS er voor gezorgd dat we een professionele uitstraling en een makkelijke toegankelijke website voor mijn klanten hebben gecreëerd.
Review Mylene Duijvestein
13 februari

Mylene Duijvestein

geweldig. professioneel. snel. en vriendelijk. Een aanrader!
4 januari

Coline Elbertsen

SMACK it CREATIONS heeft voor ons het crowdfundplatform www.talentboek.nl ontwikkeld. Pieter denkt in het hele proces mee over de mogelijkheden en doet dit vol enthousiasme. Het resultaat is een mooie en goed functionerende website die in een jaar flink qua bezoekers, talenten en donaties gegroeid is! Iets dat mede gerealiseerd is door het werk van SMACK it CREATIONS.
20 augustus

Joshua Agteres

Al jaren een prettige samenwerking met SMACK it CREATIONS. Pieter is open, hartelijk en denkt mee waar nodig!
Review Hans Bödecker
04 december

Hans Bödecker

Ik heb Pieter ervaren als een zeer prettig persoon om mee samen te werken en zeer kundig op zijn vakgebied. Ik hoop in de toekomst weer met hem te mogen werken. Bedankt Pieter :-)
1 december

Darryl Verbond

Pieter is een vindingrijk en supercreatief persoon. Vooral op het gebied van vormgeving levert hij fantastisch werk van hoge kwaliteit.
Review Dimitri Hoek
21 oktober

Dimitri Hoek

Fijne samenwerking, altijd bereikbaar, snelle oplossingen en een prachtige nieuwe website! Pieter heeft hem zo ingericht dat hij erg gebruiksvriendelijk is en de juiste boodschap aan bezoekers geeft.
Logo smackitcreations
Westlander 63
2675 RM Honselersdijk
+31 6 555 432 41
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW: NL002066431B04

5.0 /5.0 ★ ★ ★ ★ ★ | Google Reviews

SMACK it® is a registered trademark of Pieter Bos filed at BBIE nr: # 0926825

© 2 0 2 3  S M A C K   i t   C R E A T I O N S   A l l   R i g h t s   R e s e r v e d