Skip to main content
SMACK it Blog
Dit zijn de 50 beste gratis rechtenvrije foto aanbieders

Dit zijn de 50 beste gratis rechtenvrije foto aanbieders

Blog geschreven door Pieter op 29 juli

Als je een website of blog hebt, weet je hoe belangrijk afbeeldingen kunnen zijn om de inhoud visueel aantrekkelijk te maken en de betrokkenheid van je publiek te verhogen. Bij SmackIt Creations begrijpen we dat afbeeldingen een krachtig hulpmiddel zijn om je boodschap over te brengen, maar we willen ook benadrukken hoe belangrijk het is om afbeeldingen op een verantwoorde manier te gebruiken.

Wanneer afbeeldingen worden gebruikt zonder toestemming of zonder de juiste credit, kan dit leiden tot auteursrechten schending. Dit kan grote boetes tot gevolg hebben en kan ook negatieve gevolgen hebben voor de reputatie van je merk. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je toestemming hebt om afbeeldingen te gebruiken voordat je ze op je website of blog plaatst.

Er zijn veel websites beschikbaar waar je gratis afbeeldingen kunt downloaden en gebruiken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over auteursrechten. Hier is onze top 50 lijst van de beste websites voor gratis afbeeldingen:

Op deze websites kun je gratis afbeeldingen downloaden en gebruiken voor je website of blog, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over auteursrechten. We raden wel aan om altijd de gebruiksvoorwaarden te lezen voordat je een afbeelding downloadt.

 1. Pixabay
 2. Pexels.com
 3. Freepik
 4. Photl.com
 5. Freeimages
 6. Flickr Creative Commons
 7. MorgueFile
 8. Freerangestock
 9. Unsplash
 10. Picjumbo
 11. Public Domain Pictures
 12. Freefoto
 13. Wikimedia commons
 14. Photorack
 15. New Old Stock
 16. Skitterphoto
 17. Graphic Burger
 18. Free Nature Stock
 19. IM Free
 20. Travel Coffee Book
 21. Photocollections
 22. We Function
 23. Dribble
 24. Photopin
 25. Jay Mantri
 26. Healthy Food Photos
 27. Startup stock photos
 28. Picography
 29. Little Visuals
 30. Superfamous
 31. Moveast
 32. Tookapic
 33. Dreamstime
 34. Iconfinder
 35. Freepixels
 36. Mayang’s Free Textures
 37. Pics 4 Learning
 38. Wikikids Beeldbank
 39. ClipartLord
 40. Fotalia
 41. Death to the Stockphoto
 42. Stockvault
 43. Flaticon
 44. Pixeden
 45. Unsplash
 46. Rijksstudio
 47. Unprofound
 48. OpenPhoto
 49. FreeMediaGoo

 

In samenvatting, afbeeldingen zijn een krachtig hulpmiddel om de inhoud van je website of blog visueel aantrekkelijk te maken en de betrokkenheid van je publiek te verhogen. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen op een verantwoorde manier gebruikt en dat je toestemming hebt om ze te gebruiken. Houd er rekening mee dat sommige websites specifieke gebruiksvoorwaarden hebben, zoals het vermelden van de bron of het niet gebruiken van de afbeelding voor commerciële doeleinden. Het is daarom belangrijk om de gebruiksvoorwaarden van elke website te lezen voordat u een afbeelding gebruikt.

Pieter Bos
Eigenaar SMACK it Creations

Deel dit artikel

Vorige Blog

16 april
if you really like to add this feature (like i did) open file: /administrator/ components/ com_k2/ controllers/ media.php search for: (around line 71) // Read only access for front-end. Full access for administration section. switch($attr) { case 'read' : return true; break; case 'write' : return ($mainframe->isSite()) ? false : true; break; case 'locked' : return ($mainframe->isSite()) ? true : false; break; case 'hidden' : return false; break; } } if ($mainframe->isAdmin()) {...