SMACK it Blog
SPAM, Dit doe je er tegen. 10 tips en dé oplossing
 • Home
 • Blog
 • SPAM, Dit doe je er tegen. 10 tips en dé oplossing

SPAM, Dit doe je er tegen. 10 tips en dé oplossing

Blog geschreven door Pieter op 09 februari

Spam is een vervelende en frustrerende realiteit van onze digitale wereld. Ik krijg vaak de vraag of ik even kan instellen dat er geen SPAM meer ontvangen kan worden. Maar SPAM is een lastige zaak. Het is afhankelijk van heel veel factoren. Want ik kan je SPAM filter wel scherp instellen, maar als jij niet weet dat je niet overal je e-mailadres moet plaatsen blijft het lastig. SPAM tegengaan is een samenwerking tussen de Host (SMACK it, als je klant bent) en jou. Daarom even tijd voor wat tips 

Wat is spam precies?

Spam is een vorm van junkmail die wordt verzonden via e-mail, sms of instant messaging. Het wordt vaak gebruikt om reclame te maken voor producten of diensten, of om mensen te verleiden tot phishingpogingen of andere vormen van fraude. Soms bevat spam ook malware die uw computer of mobiele apparaat kan beschadigen.

Bedrijven die spam sturen maken gebruik van email lijsten die ze kopen of zelf genereren. Vaak wordt er gebruik gemaakt van robots die het hele internet afzoeken naar websites waar email adressen staan. Dat is vrij simpel, laat een robot zoeken op alles waar een @ in staat en dat eindigt op .com en je hebt zo een hele lijst. Ook gebruiken spammers heel vaak de standaard emailadressen. Heb je een info@ email?, dan is de kans groot dat je veel meer spam ontvangt dan op jouw_voornaam@. Dat is om de simpele reden dat als je een lijst van 1000 domeinnamen hebt je grote kans hebt dat als je info@ daarvoor zet dat dat een bestaand e-mailadres is. Je kunt dus heel makkelijk zelf lijsten maken maar je kunt ze ook voor een paar euro kopen. Het is voor jou dus belangrijk niet op zo'n lijst te komen. 

Wat zegt de wet over SPAM?

In Europa wordt spam geregeld door de Privacy en elektronische communicatiewet (PECR) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De PECR stelt dat bedrijven alleen e-mails mogen versturen aan mensen die expliciet toestemming hebben gegeven voor dergelijke communicatie. Bedrijven moeten ook duidelijk aangeven wie de verzender is en wat het doel is van de e-mail. De AVG vereist dat bedrijven persoonsgegevens op een veilige manier verwerken en regelt ook het gebruik van cookies en andere online trackingtechnologieën.

Hoe kun je spam voorkomen?

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om spam te voorkomen. Hieronder staan enkele tips:

 1. Zorg voor een sterk wachtwoord: Zorg ervoor dat je wachtwoord sterk is en regelmatig verandert. Dit beschermt je e-mailaccount tegen inbraken. Ben je een keer gehackt, dan is het wellicht beter een ander email adres te nemen.

 2. Wees voorzichtig met je e-mailadres: Vermijd het delen van je e-mailadres met onbekenden. Als je je e-mailadres op een website registreert, zorg er dan voor dat je alleen gebruikt maakt van vertrouwde websites.

 3. Schrijf je zoveel mogelijk uit voor nieuwsbrieven, wil je wel nieuwsbrieven ontvangen, zorg dat je mail programma ze in een aparte map plaatst. 

 4. Markeer spam als spam: Markeer ongevraagde e-mails als spam zodat je e-mailprovider of e-mailprogramma beter kan leren wat spam is.

 5. Vermijd het downloaden van bijlagen van onbekende afzenders: Download geen bijlagen van onbekende afzenders, omdat deze vaak malware bevatten waardoor je mailadres op SPAM lijsten komt te staan.

 6. Wees voorzichtig met links: Klik nooit op links in ongevraagde e-mails, vooral als ze afkomstig zijn van onbekende afzenders.

 7. Vermijd het beantwoorden of verzenden van spam: Beantwoord of verzend nooit spam, omdat dit alleen maar bevestigt dat je e-mailadres actief is.

 8. Verwijder spam zonder op de inhoud te klikken: Verwijder spam zonder op de inhoud te klikken, omdat dit soms malware kan bevatten.

 9. Gebruik een apart e-mailadres voor online aankopen: Gebruik een apart e-mailadres voor online aankopen, zodat je spam niet overspoelt in je primaire e-mailadres.

 10. Gebruik een spamfilter: Laat je e-mailprovider of e-mailprogramma een spamfilter instellen. Dit zal veel van de spam verwijderen voordat het je inbox bereikt.

 

Help, ik blijf bergen met SPAM ontvangen

Heb je alles gedaan wat ke kunt en je blijft SPAM ontvangen dan is het soms beter om gewoon een ander mail adres aan te maken. Gebruik je bijvoorbeeld altijd info@ dan maken we daar contact@ van. Ik plaats dan een autoreply op je in info@ adres waar ik vermeld dat dit adres niet meer in gebruik is. Zo weet iedereen die je op je oude mailadres mailt dat je een ander mail adres hebt. 

Pieter Bos
Eigenaar SMACK it Creations

Deel dit artikel

Vorige Blog

Spookfacturen, zo herken je ze

09 februari
Hoe kun je spookfacturen te herkennen Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat u te maken heeft met een spookfactuur. Hieronder staan enkele belangrijke aanwijzingen: Onbekende afzender: Als u een factuur ontvangt van een bedrijf waar u niet bekend mee bent, is het verstandig om extra alert te zijn. Spookfactureerders zullen vaak proberen zich voor te doen als een bekend bedrijf of een overheidsinstelling. Hoge bedragen: Spookfacturen zijn vaak gekoppeld aan hoge be...

Testimonials & Google Reviews

Review M.J. Kosterink
24 november

M.J. Kosterink

Aan een half woord had Pieter genoeg om te snappen hoe hij mijn ideeën kon vertalen voor een boost van mijn branding.
Review Hans Bödecker
04 december

Hans Bödecker

Ik heb Pieter ervaren als een zeer prettig persoon om mee samen te werken en zeer kundig op zijn vakgebied. Ik hoop in de toekomst weer met hem te mogen werken. Bedankt Pieter :-)
Review Joshua Agteres
23 augustus

Joshua Agteres

Al jaren een prettige samenwerking met Smack iT Creations. Pieter is open, hartelijk en denkt mee waar nodig!
14 april

Mylene Duivesteijn

In vier woorden: Geweldig professioneel snel en vriendelijk. Een aanrader!
23 maart

Fieke Houweling

De samenwerking tussen Sawadee Reizen en SMACK it is als zeer prettig ervaren. Kennis van zaken, altijd bereikbaar voor vragen en opmerkingen en een prettige samenwerking met Pieter Bos. Als Sawadee Reizen zouden wij dan ook ieder aanraden om te kiezen voor een samenwerking met Smack it Creations.
1 Augustus

Mark van der Jagt

Zelden kom ik iemand tegen die mij zo goed begrijpt, weet wat ik wil en wat daar voor moet gebeuren. Samen hebben we al vele dromen waar mogen maken.
17 november

Ingrid van Ophem

SMACK it CREATIONS heeft mijn wensen vertaalt in een mooie en duidelijke website en een pakkend logo. Door mee te denken, aan te vullen en bij te sturen heeft SMACK it CREATIONS er voor gezorgd dat we een professionele uitstraling en een makkelijke toegankelijke website voor mijn klanten hebben gecreëerd.
1 Augustus

Annemarie Kramer

Naast zijn expertise beschikt Pieter ook over een gezonde dosis humor (inclusief zelfspot) én engelengeduld. Bij Pieter gaat het niet om uurtje factuurtje, maar om een goed product neerzetten voor de klant. Hij denkt proactief mee en is niet bang tegengas te geven wanneer nodig.
4 januari

Coline Elbertsen

SMACK it CREATIONS heeft voor ons het crowdfundplatform www.talentboek.nl ontwikkeld. Pieter denkt in het hele proces mee over de mogelijkheden en doet dit vol enthousiasme. Het resultaat is een mooie en goed functionerende website die in een jaar flink qua bezoekers, talenten en donaties gegroeid is! Iets dat mede gerealiseerd is door het werk van SMACK it CREATIONS.
Review Mylene Duijvestein
13 februari

Mylene Duijvestein

geweldig. professioneel. snel. en vriendelijk. Een aanrader!
1 december

Darryl Verbond

Pieter is een vindingrijk en supercreatief persoon. Vooral op het gebied van vormgeving levert hij fantastisch werk van hoge kwaliteit.
Review Ingmar Dekker
16 augustus

Ingmar Dekker

SmackIT heeft ons visitekaartje herontworpen en af laten drukken. Heel mooi resultaat en fijn contact.
Review Dimitri Hoek
21 oktober

Dimitri Hoek

Fijne samenwerking, altijd bereikbaar, snelle oplossingen en een prachtige nieuwe website! Pieter heeft hem zo ingericht dat hij erg gebruiksvriendelijk is en de juiste boodschap aan bezoekers geeft.
Review Steffen van der Pol
01 augustus

Steffen van der Pol

Het grote voordeel voor mij was, Smackit denkt mee en ontzorgd. Heb voorheen wel eens aanbieders gehad die precies deden wat ik zei. Dat klinkt goed, maar je hebt er eigenlijk niks aan. Ik wil namelijk dat iemand meedenkt, adviseert en daar waar nodig opbouwende kritiek durft te leveren. Ik wil bigger, better & stronger! Smackit voldoet ruim aan deze behoefte. Daarnaast weet Smackit mij regelmatig te verrassen met innovatieve ideeën en/of concepten. Het enthousiasme van Smackit is aanstekelijk.
17 januari

Bastiaan Govers

SMACK it belooft, levert en presteert. Nee is geen antwoord, geen uitdaging is te groot. Ontzorgen is een kunst, Pieter beheerst dit als geen ander.
20 augustus

Joshua Agteres

Al jaren een prettige samenwerking met SMACK it CREATIONS. Pieter is open, hartelijk en denkt mee waar nodig!
Review Sietse Dorland
24 november

Sietse Dorland

Review Ingrid van Ophem
17 mei

Ingrid van Ophem

Heel tevreden met de website en het logo dat Smack it Creations voor mij heeft gemaakt. Ze denken mee, vinden oplossingen en werken snel. Heel prettig om mee samen te werken. Een aanrader wanneer je een logo of een website nodig hebt.
Logo smackitcreations
Westlander 63
2675 RM Honselersdijk
+31 6 555 432 41
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW: NL002066431B04

5.0 /5.0 ★ ★ ★ ★ ★ | Google Reviews

SMACK it® is a registered trademark of Pieter Bos filed at BBIE nr: # 0926825

© 2 0 2 3  S M A C K   i t   C R E A T I O N S   A l l   R i g h t s   R e s e r v e d