SMACK it Blog
Spookfacturen, zo herken je ze
 • Home
 • Blog
 • Spookfacturen, zo herken je ze

Spookfacturen, zo herken je ze

Blog geschreven door Pieter op 09 februari

Een spookfactuur is een factuur die onterecht wordt uitgegeven en verstuurd aan een bedrijf of individu, zonder daadwerkelijke producten of diensten te hebben geleverd. Dit is een groeiend probleem in de moderne economie en het is belangrijk om te weten hoe ze te herkennen en te voorkomen.

Hoe kun je spookfacturen te herkennen

Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat u te maken heeft met een spookfactuur. Hieronder staan enkele belangrijke aanwijzingen:

 1. Onbekende afzender: Als u een factuur ontvangt van een bedrijf waar u niet bekend mee bent, is het verstandig om extra alert te zijn. Spookfactureerders zullen vaak proberen zich voor te doen als een bekend bedrijf of een overheidsinstelling.

 2. Hoge bedragen: Spookfacturen zijn vaak gekoppeld aan hoge bedragen die u niet verwacht. Als u een factuur ontvangt voor een dienst of product dat u niet hebt aangevraagd of gebruikt, is het verstandig om extra voorzichtig te zijn.

 3. Druk om te betalen: Spookfactureerders zullen vaak proberen u onder druk te zetten om snel te betalen. Dit kan door middel van telefoonoproepen, e-mails of brieven waarin een dringende betaling wordt gevraagd.

 4. Onvolledige of foutieve informatie: Spookfacturen kunnen vaak onvolledige of foutieve informatie bevatten, zoals verkeerde bedrijfsnamen, telefoonnummers of e-mailadressen.

Voorbeelden van spookfacturen

Er zijn vele verschillende soorten spookfacturen, en sommige zijn gericht op specifieke sectoren of branchegroepen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 1. Onbekende abonnementen: Dit is een veelvoorkomend type spookfactuur, waarbij u wordt gefactureerd voor een abonnement dat u niet hebt aangevraagd of gekend.

 2. Overbodige software: Een ander type spookfactuur is gericht op de verkoop van overbodige software of diensten, die u niet nodig hebt of wilt gebruiken.

 3. Foutieve domeinnaamregistratie: Sommige spookfactureerders proberen geld te verdienen door foutieve domeinnaam. Bijvoorbeeld een factuur voor je domeinregistratie in Polen.

 4. Merkenbureaus: Sommige spookfacturen zeggen dat je merkrechten moet betalen. 

 

Klant van SMACK it?

Voor bijna alle klanten van SMACK it geldt: alle digitale dienstverlening loopt via SMACK it. Je krijgt nooit facturen voor domeinregistraties van andere bedrijven, ook niet van hosting, of merkregistraties. Heb je toch twijfels? Stuur dan even je factuur naar me op.

Pieter Bos
Eigenaar SMACK it Creations

Deel dit artikel

Vorige Blog

Je Mailboxen opschonen, zo doe je dat

30 januari
Een volle mailbox is niet alleen slecht voor het milieu (jaja, data belast het milieu) maar is niet alleen daarom heel vervelend. Daarom is het belangrijk om je mailbox regelmatig op te schonen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om je mailbox op te ruimen en te organiseren: De nadelen van een grote mailbox zijn: Vertraging: Een grote mailbox betekent langere laadtijden en een tragere reactiesnelheid. kortom, je pc wordt langzaam een slak. Moeilijk zoeken: Het vinden van speci...

Testimonials & Google Reviews

Review Mylene Duijvestein
13 februari

Mylene Duijvestein

geweldig. professioneel. snel. en vriendelijk. Een aanrader!
Review Ingrid van Ophem
17 mei

Ingrid van Ophem

Heel tevreden met de website en het logo dat Smack it Creations voor mij heeft gemaakt. Ze denken mee, vinden oplossingen en werken snel. Heel prettig om mee samen te werken. Een aanrader wanneer je een logo of een website nodig hebt.
23 maart

Fieke Houweling

De samenwerking tussen Sawadee Reizen en SMACK it is als zeer prettig ervaren. Kennis van zaken, altijd bereikbaar voor vragen en opmerkingen en een prettige samenwerking met Pieter Bos. Als Sawadee Reizen zouden wij dan ook ieder aanraden om te kiezen voor een samenwerking met Smack it Creations.
1 december

Darryl Verbond

Pieter is een vindingrijk en supercreatief persoon. Vooral op het gebied van vormgeving levert hij fantastisch werk van hoge kwaliteit.
4 januari

Coline Elbertsen

SMACK it CREATIONS heeft voor ons het crowdfundplatform www.talentboek.nl ontwikkeld. Pieter denkt in het hele proces mee over de mogelijkheden en doet dit vol enthousiasme. Het resultaat is een mooie en goed functionerende website die in een jaar flink qua bezoekers, talenten en donaties gegroeid is! Iets dat mede gerealiseerd is door het werk van SMACK it CREATIONS.
Review Dimitri Hoek
21 oktober

Dimitri Hoek

Fijne samenwerking, altijd bereikbaar, snelle oplossingen en een prachtige nieuwe website! Pieter heeft hem zo ingericht dat hij erg gebruiksvriendelijk is en de juiste boodschap aan bezoekers geeft.
1 Augustus

Annemarie Kramer

Naast zijn expertise beschikt Pieter ook over een gezonde dosis humor (inclusief zelfspot) én engelengeduld. Bij Pieter gaat het niet om uurtje factuurtje, maar om een goed product neerzetten voor de klant. Hij denkt proactief mee en is niet bang tegengas te geven wanneer nodig.
Review Joshua Agteres
23 augustus

Joshua Agteres

Al jaren een prettige samenwerking met Smack iT Creations. Pieter is open, hartelijk en denkt mee waar nodig!
17 november

Ingrid van Ophem

SMACK it CREATIONS heeft mijn wensen vertaalt in een mooie en duidelijke website en een pakkend logo. Door mee te denken, aan te vullen en bij te sturen heeft SMACK it CREATIONS er voor gezorgd dat we een professionele uitstraling en een makkelijke toegankelijke website voor mijn klanten hebben gecreëerd.
Review M.J. Kosterink
24 november

M.J. Kosterink

Aan een half woord had Pieter genoeg om te snappen hoe hij mijn ideeën kon vertalen voor een boost van mijn branding.
Review Ingmar Dekker
16 augustus

Ingmar Dekker

SmackIT heeft ons visitekaartje herontworpen en af laten drukken. Heel mooi resultaat en fijn contact.
Review Sietse Dorland
24 november

Sietse Dorland

Review Steffen van der Pol
01 augustus

Steffen van der Pol

Het grote voordeel voor mij was, Smackit denkt mee en ontzorgd. Heb voorheen wel eens aanbieders gehad die precies deden wat ik zei. Dat klinkt goed, maar je hebt er eigenlijk niks aan. Ik wil namelijk dat iemand meedenkt, adviseert en daar waar nodig opbouwende kritiek durft te leveren. Ik wil bigger, better & stronger! Smackit voldoet ruim aan deze behoefte. Daarnaast weet Smackit mij regelmatig te verrassen met innovatieve ideeën en/of concepten. Het enthousiasme van Smackit is aanstekelijk.
Review Hans Bödecker
04 december

Hans Bödecker

Ik heb Pieter ervaren als een zeer prettig persoon om mee samen te werken en zeer kundig op zijn vakgebied. Ik hoop in de toekomst weer met hem te mogen werken. Bedankt Pieter :-)
20 augustus

Joshua Agteres

Al jaren een prettige samenwerking met SMACK it CREATIONS. Pieter is open, hartelijk en denkt mee waar nodig!
14 april

Mylene Duivesteijn

In vier woorden: Geweldig professioneel snel en vriendelijk. Een aanrader!
1 Augustus

Mark van der Jagt

Zelden kom ik iemand tegen die mij zo goed begrijpt, weet wat ik wil en wat daar voor moet gebeuren. Samen hebben we al vele dromen waar mogen maken.
17 januari

Bastiaan Govers

SMACK it belooft, levert en presteert. Nee is geen antwoord, geen uitdaging is te groot. Ontzorgen is een kunst, Pieter beheerst dit als geen ander.
Logo smackitcreations
Westlander 63
2675 RM Honselersdijk
+31 6 555 432 41
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BTW: NL002066431B04

5.0 /5.0 ★ ★ ★ ★ ★ | Google Reviews

SMACK it® is a registered trademark of Pieter Bos filed at BBIE nr: # 0926825

© 2 0 2 3  S M A C K   i t   C R E A T I O N S   A l l   R i g h t s   R e s e r v e d