Skip to main content
  • Over

  • Pieter Bos

  • SMACK it

Geboren uit passie groot geworden door eerlijk en hard werken


Pieter Bos, oprichter SMACK it CREATIONS
SMACK it CREATIONS is opgericht in 2013 door Pieter Bos (Alkmaar 1976). Pieter heeft na zijn commerciële vooropleiding gestudeerd aan de Hogeschool van Groningen. Direct na zijn studie is hij als hoofd promotie aan de slag gegaan van een groot Nederlands financieel beleggingskantoor. Hij is daar verantwoordelijk voor alle promotieactiviteiten in Groningen Friesland en Drenthe. Met ruim 100 studenten, op 8 locaties ontwikkelt Pieter zich als teamleider en duizendpoot. Hij is daar verantwoordelijk voor werving en selectie, opleiding, salarisadministratie, controle, evaluatie en teambuilding.
In 2000 blijkt de koek op. De uitdaging is weg en door interne verschuivingen besluit Pieter zijn hart te volgen en gaat 12 jaar lang aan de slag bij een groot toonaangevend evenementenbureau in Haarlem. Hier organiseert hij meer dan 950 kleine en zeer grote evenementen. Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor de commerciële lancering van Panna Knock Out in Nederland. In deze 12 jaar ontwikkelt Pieter een verfijnd gevoel voor planning, organisatie en coördinatie. Hij weet zijn grafische vaardigheden verder te ontwikkelen en creëert een unieke manier van werken. Door emotiemarketing toe te passen op de uitstraling van logo's, websites en huisstijlen van de evenementen, krijgt vormgeving een geheel nieuwe dimensie toegevoegd. Vormgeving moet je voelen, aantrekken en boeien. Zo creeert hij voor Panna Knock Out een huisstijl en logo welke bij 85% van de Nederlandse jongeren tussen 12 en 18 bekend was. De huisstijl wordt internationaal geregistreerd en wereldwijd ingezet om jongeren te boeien met dit prachtige voetbal spel.
In 2012 volgt de crisis en deze slaat genadeloos toe in de evenementenwereld. Tijdens een vakantie in Griekenland neemt Pieter een radicale en gewaagde beslissing. Hij zegt zijn baan bij het evenementenbureau op en gaat voor zichzelf beginnen als designer. Hij schrijft een ondernemersplan en start SMACK it CREATIONS in 2013. Vanaf de eerste dag is SMACK it CREATIONS een succes. In zijn eerste jaar vliegt Pieter de wereld over. Sydney, London, Brussel, Singapore.... De Rollercoaster van SMACK it CREATIONS heeft een droomstart.
In 2013 wordt Pieter vader van een prachtige dochter. In 2015 komt daar nog een tweede dochter bij. Ondanks dat SMACK it CREATIONS in zijn eerste jaar een droomstart maakt en hij daardoor meerdere malen op het punt stond om zijn bedrijf uit te breiden met meer personeel, doet hij dit niet. SMACK it CREATIONS heeft niet tot doel om groot te worden. Pieter is er van overtuigd dat de groei voor SMACK it CREATIONS zit in het vergroten van de passie voor het werk. Groeien zal hierin geen positieve bijdrage leveren. De passie die Pieter heeft voor het werk moet volgens hem geen "taak op mijn bordje" worden. Werken moet leuk zijn. Is het niet leuk dan moet je direct iets anders gaan doen! Maximaal presteren met een maximaal resultaat, dat is waar Pieter voor staat. Door eerlijk en hard werken is SMACK it CREATIONS geworden tot wat het nu is. Een klein maar volwaardig marketingbureau welke gespecialiseerd is in het creëren van unieke logo's, strakke websites met bewezen strategieën, een zeer groot netwerk en een ongekend meedenkend vermogen.